تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک، یک نوع اختلال هورمونی است که در بین خانم ها در سنین باروری رایج می باشد. زنان مبتلا به این بیماری، ممکن است دوره های قاعدگی خیلی کوتاه و یا خیلی طولانی داشته باشند یا سطح هورمون های مردانه آنها بسیار زیاد باشد.

این بیماری ،به دلیل تغییرات در ساخت و ساز هورمون های داخل تخمدان و مسائل آنزیمی که سبب می شود میزان این هورمون ها بالا برود، رخ می دهد ؛ در این سندرم، سطح هورمون های زنانه مثل استروژن و پروژسترون دچار عدم تعادل شده و باعث افزایش هورمون های مردانه و هورمون انسولین می گردد. همانطور که میدانید، هر ماه 4،5 عدد ازفولیکولهای داخل تخمدان شروع به رشد کرده و به مرحله ای از رشد می رسند که یکی از آنها بر اساس گیرنده هایی که در سطح فولیکول مو وجود دارد، انتخاب شده و به رشد خود ادامه می دهد ،رشد بقیه فولیکولها متوقف می شود . در این مرحله هورمون استروژن که در بدن زنان ترشح می شوند باید به میزان خاصی برسند، تا بتوانند باعث تخمک گذاری شوند، ولی بنا به دلایلی به این حد نرسیده و مقداری از یک مقدار ثابت و مشخص افزایش نیافته و در نتیجه تخمک گذاری انجام نمی شود و فولیکول رشد کرده همراه با مایعات داخل تخمدان،به کیست تبدیل می شود.

 

اگر در زمینه تخمدان پلی کیستیک نیاز به ویزیت یا درمان دارید می‌توانید از خدمات مطب دکتر فاطمه لطفی جراح و متخصص زیبایی زنان، زایمان و نازایی استفاده کنید.

هم اکنون نوبت خود را رزرو کنید

برای رزرو نوبت از طریق دکمه مقابل اقدام کنید